Perencompote met Cruesli
Heerlijk als toetje, tussendoortje (16u!).
Yin-opbouwend en verkoelend.
Je kunt dit ook maken met appels en appelsap
Ingrediënten
- Cruesli
100 gram Havermout
100 gram Cashewnoten
70 gram Zonnebloempitten
40 gram Speltbloem
60 gram Rijstolie
100 ml Ahornsiroop
1 eetlepel kaneel
Zeezout
- Perencompote
350 ml Perensap
2 peren geschild en grove stukken
3 eetlepels Kuzu (witte)
Scheutje ShoYu (Sojasaus)
Instructies
- Verwarm de oven op 170˚C
- Meng alle ingredienten voor de Cruesli in een kom en verdeel alles over de bakplaat
- Bak de Cruesli in 15-20min krokant. Wel om de 5 minuten even doorroeren
- Breng ondertussen de perensap met peren en een scheutje shoyu aan de kook
- Zet het vuur kleiner en laat dit 3-4 minuten sudderen, totdat de peren zacht worden
- Verdun in een kommetje de Kuzu met een klein beetje koud water
- Voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan de steelpan. Goed blijven roeren!
- Blijf roeren totdat de sap weer aan de kook komt. De sap wordt wat dikker en de Kuzu verandert van wit naar transparant.
- Draai dan het vuur uit en laat wat afkoelen.
