Perencompote met Cruesli

Perencompote met Cruesli

Heerlijk als toetje, tussendoortje (16u!).
Yin-opbouwend en verkoelend.
Je kunt dit ook maken met appels en appelsap

Ingrediënten

  • Cruesli
  • 100 gram Havermout

  • 100 gram Cashewnoten

  • 70 gram Zonnebloempitten

  • 40 gram Speltbloem

  • 60 gram Rijstolie

  • 100 ml Ahornsiroop

  • 1 eetlepel kaneel

  • Zeezout

  • Perencompote
  • 350 ml Perensap

  • 2 peren geschild en grove stukken

  • 3 eetlepels Kuzu (witte)

  • Scheutje ShoYu (Sojasaus)

Instructies

  • Verwarm de oven op 170˚C
  • Meng alle ingredienten voor de Cruesli in een kom en verdeel alles over de bakplaat
  • Bak de Cruesli in 15-20min krokant. Wel om de 5 minuten even doorroeren
  • Breng ondertussen de perensap met peren en een scheutje shoyu aan de kook
  • Zet het vuur kleiner en laat dit 3-4 minuten sudderen, totdat de peren zacht worden
  • Verdun in een kommetje de Kuzu met een klein beetje koud water
  • Voeg dit mengsel beetje bij beetje toe aan de steelpan. Goed blijven roeren!
  • Blijf roeren totdat de sap weer aan de kook komt. De sap wordt wat dikker en de Kuzu verandert van wit naar transparant.
  • Draai dan het vuur uit en laat wat afkoelen.